Blåvitt körde över uppgivet Sirius: ”Vi mår skit”

Bägge lag hade gått sex veckor utan trepoängare.

Och det var IFK Göteborg som fick avsluta sin torka med en 4-0-kross hemma mot Sirius.

Gästernas lagkapten Niklas Busch-Thor var bedrövad efter kölhalningen.

– Det är jobbigt att gå till jobbet varje dag och känna att man inte duger, säger han till Cmore.

Matchen var bara 15 minuter gammal när Oscar Pehrsson tappade boll som siste man och bjöd Tobias Hysén på ett friläge. Lukas Jonsson räddade Hyséns försök men returen föll för Mix Diskerud som kunde peta in 1-0 i öppet mål.

Sirius hade stora problem i försvarsspelet och i den 37:e minuten blev det fullt kaos i straffområdet när ett inlägg damp ner vid straffpunkten. Efter några förtvivlade försök att rensa kunde August Erlingmark i stället distinkt skjuta in 2-0 intill stolproten.

En pigg första kvart i inledningen av andra halvlek till trots fortsatte Sirius att släppa till en mängd målchanser. Med halvtimmen kvar av matchen fixade Tobias Hysén kvällens största jubel från hemmaläktarna. Anfallaren slängnickade in ett Billy Nordström-inlägg via stolpen och in till 3-0 – hans nionde mål för säsongen.

Lagkaptenen bedrövad

– Jag kommer in i hålet där och där har vi gjort många mål. Det är ett fantastiskt inlägg och det är bara att styra in den. Sen blir det ganska snyggt, säger Hysén till Cmore.

Kort därefter kunde Mikael Boman fastställa slutresultatet när han slängde sig fram och stötte in 4-0-målet efter att Sören Rieks hittat honom snett inåt bakåt i ett Sirius-straffområde som var fortsatt öppet.

För Sirius är det fortsatt nattsvart i allsvenskan med nu sju raka förluster. Sirius lagkapten Niklas Busch-Thor var fullkomligt bedrövad efter matchen.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga. Vad ska jag säga liksom? Just nu känns det uppgivet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han till Cmore.

– Det är så klart jättejobbigt och allvarligt. Att släppa in såhär mycket mål de senaste sex matcherna är helt otroligt. Vi mår skit. Det är jobbigt att gå till jobbet varje dag och känna att man inte duger.