Pauline Hammarlund byttes in och avgjorde i första halvlek. Foto: Bildbyrån

Göteborg sköt upp guldfirandet för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård kunde bli svenska mästare utan att ens spela under lördagen. Med tabelltvåan Göteborg gjorde det som krävdes för att skjuta upp guldfirandet och slog Piteå med 2-1.

Göteborg behövde vinna mot Piteå för att inte förlora kampen om guldet redan under lördagen. Rosengård såg ändå rätt tidigt ut att få lägga champagnen på kylning. Efter att Piteå fått ett mål bortdömt för offside var Göteborg koncentrerade och kliniska framåt.

Emma Koivistus låga inlägg placerades in till 1-0 av Julia Zigiotti Olme efter en halvtimme. Tio minuter senare fick Pauline Hammarlund ett liknande läge. Hammarlund som byttes in när Emma Berglund tvingades utgå skadad gjorde precis som Zigiotti Olme inga misstag och kunde med ett tillslag rulla in 2-0 via stolpen.

Göteborgarna kontrollerade och försvarade sin ledning fram till den 88:e minuten. Nina Jakobsson höll sig framme och skapade nerv med sitt 2-1-mål. Men närmare än en sen reducering kom inte fjolårsmästarna.

Rosengård får vänta med ett eventuellt firande till i morgon, då kan man säkra guldet hemma mot Linköping.

OBOS Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

1 - 2

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

LF Arena, Piteå
Publik: 882
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.