Jessica Samuelsson kan i helgen ta sitt första SM-guld med FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Dubbla guldchanser för Rosengård: ”Bör avgöra detta själv”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kan FC Rosengård bli svenska mästare. Vinner de sin match mot Linköping på söndag, är det klart. Det skulle också kunna bli en guldfest i kavaj för Malmölaget om Göteborg tappar poäng mot Piteå under lördagseftermiddagen.

– Jag räknar inte med hjälp från någon eller några. Min inställning är att detta bör vi avgöra själva, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Inställningen till hur det skulle kännas om guldet blir klart utan att Rosengård spelar, varierar mellan spelarna.

– Det hade känts konstigt att inte avgöra själv, säger Jessica Samuelsson. Samtidigt som Anna Anvegård tycker att det skulle vara ganska skönt med ett guld så tidigt som möjligt.

Skadade landslagsspelare

Huruvida just Anna Anvegård kommer till spel på söndag, är dock oklart. Hon skickades hem från landslagssamlingen med en muskulär känning i låret. Även Caroline Seger och målvakten Zecira Musovic har dragits med skador under landslagsuppehållet.

– Vi tar det en dag i taget, säger tränaren Eidevall.

Klart är i alla fall att Jessica Samuelsson kommer till spel. Försvararen har dragits med skador sedan hon anslöt till klubben i våras, under hösten har hon successivt fasats in i spel och har 90 minuter i kroppen inför mötet mot hennes förra klubb Linköping.

– Det är klart det blir speciellt. Men det är spännande att det kan bli guld i helgen, säger Samuelsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.