Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Ny skada för Nilla Fischer – ”Omställning till konstgräset”

Publicerad

Landslagets och Linköpings backstjärna Nilla Fischer har haft skadeproblem hela säsongen och bara gjort fem matcher för Linköping i damallsvenskan. Främst är det hälen som har bråkat, men nu har hon också problem med knät.
– Jag kommer inte spela i helgen, säger Fischer till SVT Sport.

Skadekänningarna stoppade landslagsbacken från båda EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien i veckan, men Linköping hoppades att Fischer skulle vara tillbaka då laget på söndag gästar Rosengård. Så blir inte fallet.

– Jag kommer inte spela i helgen men siktar på att vara tillbaka nästa vecka när vi möter LB07, säger Nilla Fischer.

Båda skadorna, hälen och knät, handlar om vänster ben.

– Hälsenan har känts bättre och bättre, så jag får ha tålamod helt enkelt och se om det ger med sig. Nu är det ju inte så långt kvar av säsongen, men jag vill såklart spela om jag kan.

När kände du att knät började krångla?

– Det var nu i helgen när jag var ledig. Det har kommit plötsligt, det är därför det känns konstigt. Annars brukar det oftare komma smygande. Får se hur jag reagerar nu med lite återhämtning och rehabträning.

Konstgräset en bov i dramat

Fischer har inte spelat i damallsvenskan sedan 0-0 mot Kristianstad den 10 augusti.

Enligt Linköpings tränare Unogård finns det flera faktorer bakom skadebekymren, varav konstgräsplanerna är en.

– Det finns några faktorer. Lång säsong i Wolfsburg, sedan VM och sedan direkt hit. Det har varit en ganska lång obruten period med fotboll. Sedan är det också en omställning till konstgräset som hon inte är van vid. Och att hon inte blir yngre är också en faktor. Det är väl sådana grejer vi tittar på för att få till ett så optimalt upplägg som möjligt.

Om Göteborg förlorat mot Piteå på lördag är Rosengårds SM-guld klart redan då, men om så inte blir fallet kan Linköping sätta käppar i hjulet för Malmölaget på söndag.

– Vi vill verkligen förstöra guldfesten. Vi vill inte se på när de firar framför ögonen på oss, säger tränare Unogård.

Corren var först med nyheten om skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer