Foto: Bildbyrån

Nya skadeoron: Madelen Janogy utbytt i halvtid

Uppdaterad
Publicerad

Madelen Janogy spelade från start i EM-kvalmatchen mot Slovakien men blev utbytt i halvtid. Nu visar det sig att Piteåanfallaren har skadekänningar i en vad.

– Det drog till, efter tio minuter en kvart kanske, säger hon till TT.

Madelen Janogy fick chansen från start som ensam anfallsspets i svenska laguppställningen i EM-kvalmatchen mot Slovakien. Men Piteåanfallaren tvingades kliva av fotbollsplanen redan i halvtid, med skadekänningar i ena vaden.

– Det drog till, efter tio minuter en kvart kanske. Jag försökte köra på, men det är klart att man tänker lite på det, att det drar i vaden, säger hon till TT.

– Sedan kollade vi på det och tog ett beslut om att jag inte skulle fortsätta.

”Försöka att inte stressa upp mig själv”

Hur allvarlig skadan är har under kvällen varit svår att bedöma.

– Vi ska kolla upp den senare, så jag har inte så mycket att säga om det just nu. Jag ska försöka att inte stressa upp mig själv, utan vi får kolla på vaden när vi kommer till hotellet.

Janogy blev tvåmålskytt i förra EM-kvalmatchen mot Ungern. I kväll blev det inga mål för forwarden, istället var det erättaren Stina Blackstenius tur att näta dubbelt upp, med två snabba mål i andra halvlek.

Flera andra spelare i truppen är skadade just nu. Däribland veteranerna Nilla Fischer, Caroline Seger och Elin Rubensson.

Se höjdpunkterna från matchen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.