Kosovare Asllani var nöjd med matchen mot Slovakien. Foto: Bildbyrån

Asllani njöt av målkalaset: ”Det var skitkul”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani låg bakom det mesta när Sverige i kväll krossade Slovakien med 7-0 i EM-kvalet. Själv är hon nöjd med sin och lagets insats.

– Jag hoppas att publiken njöt, säger hon till SVT Sport.

Kvällens match var Sveriges första hemmamatch sedan sommarens VM-succé och det var en extra taggad Kosovare Asllani som kom in på Ullevis gräs.

– Det var skitkul att spela på hemmaplan och vår hemmapublik, det här var första matchen efter VM. Vi kände suget att spela och bjuda på det lilla extra, jag hoppas att publiken njöt, säger hon till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Och av matchen att döma var det en nöjd publik som fick se Sverige, efter en något avvaktande inledning, fullständigt krossa Slovakien.

– Vi märkte av det första tjugo, de krympte ytorna för oss och låg väldigt lågt. Det handlade om att ha tålamod och ta chanserna när de kom men det kändes som att när vi väl fick in det första målet så släppte handbromsen och vi kunde gasa på och vi fick mycket större ytor, säger Asllani, som själv låg bakom det mesta.

– Det var kul i dag och jag kände mig väldigt delaktig, jag tycker också att de yngre som kommer in, ju mer de spelar tillsammans, desto bättre blir de, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet