Göteborg utslaget ur Champions League

Göteborg hade ingen lätt uppgift i returmötet med Bayern München. Efter att ha förlorat första matchen på hemmaplan med 1-2 krävdes minst två mål för avancemang, men det blev bara ett för Göteborg som vann matchen med 1-0.

– Vi är stolta över segern, men det känns ändå tungt, säger Elin Rubensson till TT.

Inledningsvis var det emellertid Göteborg som var det spelförande laget mot den tyska giganten. Men trots mer boll, och ett par målchanser så kom inte utdelningen, och Göteborg tappade istället intensitet och bjöd in det tyska laget i matchen.

Bayern tog efter en halvtimmes spel över totalt, mycket tack vare Jovana Damnjanovic som på egen hand luckrade upp Göteborgslagets försvar flertalet gånger. Men närmare än en stolpträff efter trassel framför mål kom aldrig Bayern, och det fanns fortfarande hopp för Göteborg i andra halvlek.

I andra halvlek så var det bara full fart framåt för Göteborg, och det skulle även bli utdelning. Det var Rebecka Blomqvist som till slut fick hål på den tyska målvakten i den 81:a minuten, vilket skulle visa sig vara för sent. För efter det så höll Bayern tätt, som gick vidare på fler gjorda bortamål.

– Vi följer vår ”gameplan”, att spela defensivt rätt länge och sedan ”gambla” på slutet och flytta upp spelet och då får vi också in ett mål. Med lite tur hade vi fått in ett till, säger Rubensson till TT.