Göteborg vann svängig målfest – talangerna levererade igen

Uppdaterad
Publicerad

22, 22, 17, 18.

Ålder på IFK Göteborgs målskyttar i 4-2-segern mot Sirius.

Patrik Karlsson Lagemyr var inblandad i allt och 18-åriga Måns Saebbö gjorde mål i sin allsvenska debut.

– Jag kommer aldrig att glömma detta, säger Saebbö till C More.

Den ungdomliga succén i IFK Göteborg fortsätter. När laget vände 1-2-underläge till seger 4-2 stod två tonåringar för nya mål.

Laget har varit fullt av nya unga bekantskaper i år och i dag klev en ny fram. 18-årige Måns Saebbö kom in i den första halvleken – i den andra sköt talangen 2-2 på en retur efter skott från Patrik Karlsson Lagermyr.

– Det är svårt att sätta ord på det, jag var inte beredd på att få komma in och när jag fick läget tänkte jag bara att jag skjuter, och så gick den in, säger Saebbö till C More.

– Jag har drömt om detta sedan starten, det är obeskrivligt. Jag får försöka ta in detta nu. Jag kommer aldrig glömma detta, det känns helt fantastiskt, jag är fruktansvärt stolt, fortsätter han.

Lagermyr bakom segern

Just Lagermyr, ”Paka”, får beskrivas som en matchvinnare. Han spelade fram Giorgi Kharaishvili till 1-0 och sköt själv matchavgörande 3-2 i den andra halvleken.

Tonårssuccén avslutades sedan med att Benjamin Nygren sköt in slutresultatet 4-2. Lagets första bortaseger.

– Det är superenkelt, vi bjuder på rätt många situationer, och då är blåvitt för skickliga, vi blir försiktiga och passiva, säger Sirius tränare Henrik Rödström.

Segern gör att IFK Göteborg går upp i tillfällig serieledning.

Allsvenskan

IK Sirius logo

IK Sirius

2 - 4

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Studenternas IP, Uppsala
Publik: 4632
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.