Göteborg värvar prisad mittfältare från konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältaren Filippa Angeldahl lämnar Linköping för den damallsvenska konkurrenten Göteborg.

Angeldahl, som just nu befinner sig i Spanien med U23-landslaget, har skrivit på ett kontrakt med Göteborg som sträcker sig över säsongen 2021.

– Jag har valt att gå till Göteborg för att ta nästa steg i min karriär. Jag vill få möjligheten att bidra till SM-guld och ta en plats i A-landslaget, säger 22-åringen i ett pressmeddelande.

Angeldahl var en del av det F19-landslag, tillsammans med blivande lagkamraterna Julia Zigiotti Olme och Rebecka Blomqvist, som tog EM-guld 2015 och har även två A-landskamper på meritlistan.

2017 utsågs mittfältaren till damallsvenskans mest värdefulla spelare.

– Självklart är det dit jag strävar igen. Men ännu viktigare är just nu att lägga mitt fokus på att få ut mina kvaliteter till laget, säger Angeldahl.

Sedan tidigare står det klart att tidigare Örebrobacken Emma Kullberg, just nu med i A-landslagstruppen i USA, också ansluter till Göteborg.

Linköping har sedan tidigare också värvat Ronja Aronsson från en annan damallsvensk konkurrent Piteå.

Arkiv: Rosengård svenska mästare 2019 (21 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.