• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Göteborg räddade poäng – i sista sekunden

Göteborg är i kris och riskerar nedflyttning.

Ett perfekt tillfälle att möta jättejumbon Trelleborg på hemmaplan – trodde de flesta. Då såg bortalaget ut att ta sin första vinst sedan i maj, tills Göteborg kvitterade i sista sekunden.

– Vi är inte där vi vill vara just nu, säger Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More.

Kalla, kallare – IFK Göteborg?

Att ”Blåvitt” går igenom en tuff period har undgått få. I dag blev saken ännu tydligare.

Klubben tappade livsviktiga poäng i bottenstriden mot jättejumbon Trelleborg – som dessförinnan hade tagit en poäng på elva matcher.

Bortalaget såg länge ut att få med sig sin första vinst sedan i maj. Men så sent som i minut 100 kunde Göteborgs Giorgi Kharaishvili kvittera till 2–2 på frispark, efter att matchens strax innan avbrutits till följd av en spark i ansiktet på Göteborgs Tobias Hysén.

Gjorde mål direkt

Hemmalaget inledde dock starkast och tog ledningen redan i den tredje minuten via Sebastian Ohlsson som kunde stöta in bollen i öppet mål efter ett fint inspel av Victor Wernersson. Men mycket mer glädje än så skulle inte Blåvitt-fansen få njuta av.

Trelleborg tog nämligen över kommandot kort därefter, och bara minuter senare var Dennis Hümmet ett smärre mirakel från att kvittera. Anfallaren hade nämligen helt öppet mål bara centimeter från mållinjen, men lyckades träffa ribban.

En halvtimme in i matchen kom till slut kvitteringen, signerad Robin Nilsson som läckert placerade in bollen bakom Göteborgs Erik Dahlin.

Tränaren: ”Inte på topp”

I den andra halvleken kom även det överraskade ledningsmålet när Trelleborgs Felix Hörberg tryckte in 2–1 vid den bortre stolproten. Det såg ut att bädda för lagets första vinst på 14 matcher, men i minut 100 kunde Kharaishvili kvittera på frispark efter ett tveksamt agerande av Marko Johansson i Trelleborgsmålet.

– Vi presterar inte på topp just nu, det är ingen hemlighet. Det ser man också när vi inte har någonting att förlora, vi är inte där vi vill vara just nu. Vi har fortfarande allt i egna händer, vi är fortfarande i en situation där vi kontrollerar vad som händer, sade Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More efter matchen.