Alireza Jahanbakhsh satte en cykelspark för Brighton. Foto: Dylan Martinez/Reuters/TT

Brighton bröt förlustsvit – kvitterade med cykelspark

Uppdaterad
Publicerad

Redan på årets första dag kom en kandidat till årets mål i Premier League.

Alireza Jahanbakhsh slog till med en vacker cykelspark – och ordnade en poäng för Brighton mot Chelsea.

Därmed bröt laget sin nio matcher långa förlustsvit mot London-laget.

Brighton var en av hösten 2019:s största överraskningar i Premier League.

Brighton, som leds av Östersund tidigare mirakeltränare Graham Potter, inledde säsongen starkt– via segrar mot bland andra Arsenal och Tottenham.

Mål efter hörna

Även år 2020 såg dock ut att inledas med en förlust, efter att gästande Chelsea redan i den nionde minuten tagit ledningen genom César Azpilicueta.

Men Brighton fick trots det med sig en poäng, och de tog den inte på vilket sätt som helst. För i den 84:e minuten, efter att en hörna nickats undan, slog Alireza Jahanbakhsh till med en vacker cykelspark som seglade förbi Kepa Arrizabalaga i Chelseas mål.

Nära 2–1

Det blev matchens sista mål, men Brighton var faktiskt nära att göra ytterligare ett. Efter kvitteringen pressade de på hårt för ett 2–1-mål, men Chelsea kom undan med blotta förskräckelsen efter bland annat en fenomenal benparad av målvakten Kepa.

I och med segern avancerar Brighton, som hade nio raka förluster mot Chelsea, till 13:e plats i tabellen. Chelsea är kvar på fjärde plats.

Premier League

Brighton & Hove Albion logo

Brighton & Hove Albion

1 - 1

Chelsea logo

Chelsea

Amex Stadium, Brighton
Publik: 30559
Domare: Stuart Attwell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.