Graham Potter i Östersund FK Foto: Bildbyrån

Graham Potters känslosamma avsked: ”Jag kommer att sakna er så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

För en tid sedan stod det klart att Graham Potter lämnar Östersunds FK för Swansea.

Nu tar engelsmannen ett känslosamt farväl av sin gamla klubb i ett öppet brev.

Sedan Graham Potter bekräftade sitt avsked från Östersund FK så har det varit tyst från den tidigare ÖFK-tränaren – men i ett öppet brev på klubbens hemsida uttalar han sig nu för första gången sedan beskedet. Han tackar ett flertal personer, men framför allt mannen som tog honom till Sverige, Daniel Kindberg.

– Daniel Kindberg, det har gått drygt sju år av skratt, tankeväckande konversationer, besvikelser, framgångar, frustration och glädje. Du är en verkligt unik man som jag har haft nöjet att jobba med och skapa något som har gjort en skillnad.

Potter fortsätter med att rikta ett tack till bland annat svensk fotboll samt ÖFK:s spelare, ledare och supportrar.

– Jag kom till ett kallt Östersund för sju och ett halvt år sedan. Jag skulle träna ett klubblag i den svenska fjärdeligan. Nu lämnar jag en etablerad allsvensk klubb.

– Som jag sa till killarna för sju och ett halvt år sedan vid vår första träningspass: Extraordinära saker uppnås av vanliga människor.

Potter avslutar brevet med: ”I love you and thanks for everything”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.