”Granen” sjuk – kan missa morgondagens match

Uppdaterad
Publicerad

Lagkapten Andreas Granqvist har feber och missade dagens träningspass. Imorgon väntar Turkiet i Nations League och det är oklart om ”Granen” kommer att kunna spela.

– Han har feber. Vi får se hur det är i morgon, säger landslagets presschef Staffan Stjernholm.

– I övrigt har alla varit med på träningen, säger Stjernholm till SVT Sport.

I stället gjorde Albin Ekdal förbundskapten Janne Andersson sällskap på dagens presskonferens.

– Albin ersätter ”Granen” här på podiet. Albin har frisknat till. Granqvist har feber just nu, omöjligt att sia om att han ska vara med. Vi spelar inte förrän i morgonkväll.  Vi har inte stängt möjligheten. Vi får avvakta och se helt enkelt, säger Janne Andersson på presskonferensen.

– Granqvists feber låter oroande. Med feber är man inte så stark dagen efter så jag räknar nog bort honom, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Ekdal tränade inte i går på grund av sjukdom men är tillbaka i träning och ser ut att kunna spela morgondagens match.

Sverige möter imorgon Turkiet i Nations League, och den svenska truppen har redan tappat flera spelare. Emil Forsberg och Martin Olsson lämnade återbud redan innan träningsmatchen mot Österrike på grund av skador. Mikael Lustig dras med en vadskada men hoppas kunna spela imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.