Andreas Granqvist tycker att guldbollen ska tas bort. Foto: Bildbyrån

Granqvist: ”Lägg ner alla individuella priser”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan vann Andreas Granqvist Guldbollen, som Sveriges bästa fotbollsspelare på herrsidan.

Med bara några timmar kvar till årets upplaga ska delas ut kommer landslagets lagkapten med en uppmaning.

– Lägg ner Guldbollen, lägg ner Ballon d'Or, lägg ner alla individuella priser, säger han till Sportbladet.

Tidigare under dagen meddelade förbundskaptenen Janne Andersson att han inte känner sig bekväm med att sitta med i juryn som beslutar vem som ska vinna Guldbollen. Dessutom meddelade han att han troligtvis inte kommer att vara kvar i juryn nästa år.

Andreas Granqvist, som prisades med Guldbollen för två år sedan och som blev uppmärksammad då många tyckte Emil Forsberg skulle vinna, tycker att priset borde skrotas.

– Jag tycker inte att vi ska ha någon Guldbollen alls. Det är bättre att man har lagpriser i stället för individuella priser för det är ju en lagsport. Jag hade föredragit att man delade ut lagpriser i stället. Jag tycker inte att man ska ha individuella priser i en lagsport, säger han.

Han tycker dessutom att man bör plocka bort allt vad individuella priser heter.

– Ja, lägg ner alla så slipper vi de här diskussionerna. Det är ju aldrig någon diskussion om Ballon d’Or ändå, säger Granqvist.

Det svenska landslaget kommer inte att kunna närvara på årets Fotbollsgalan då de är på Cypern och laddar upp inför de två avgörande matcherna i EM-kvalet. De kommer att närvara via videolänk och den stora frågan är vem som kommer tilldelas Guld- och diamantbollen.

Arkiv: Återupplev Granqvist straffmål i VM-premiären mot Sydkorea

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.