Andreas Granqvist. Foto: TT Bild

Granqvist: ”Vi vill ha likvärdiga avtal”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvists kritik ledde till ett par krismöten.

Nu ska spelarna och Svenska fotbollförbundet vara överens.

– Vi vill vara tydliga med att vi står för jämställdhet och vill ha likvärdiga avtal, säger han.

Nilla Fischers tal om jämställdhet på fotbollsgalan har varit det stora ämnet under landslagssamlingen i Stockholm.

Andreas Granqvist var en av spelarna som kände sig utpekad, och valde att kritisera Svenska fotbollförbundet och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand för bristande kommunikation av att herrlandslaget hade sänkt sin ersättning för att kunna höja damernas.

Herrlandslaget i fotboll

Kritiken ledde till ett enskilt möte med Sjöstrand samt till ett större där flera av spelare och Sjöstrand deltog.

-Vi hade en bra dialog från båda håll, och vi vill vara tydliga med att vi står för jämställdhet och vill ha likvärdiga avtal, säger Granqvist under presskonferensen inför bortamatchen mot Turkiet i Konya i Nations League.

-Håkan var väldigt bra och lyssnade. Sedan gick vi tillsammans ut med Håkans uttalande, som han skrev ihop väldigt bra. Det står vi bakom till 100 procent.

Förbundskapten Janne Andersson

-Jag står där jag är. I och med att jag inte har med förhandlingarna att göra så vet jag inte vad som har sagts, vilken anda eller ingång de hade i förhandlingarna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet