Foto: TT Nyhetsbyrån

Gravid Morgan siktar på sensationell OS-comeback

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan i fotboll Alex Morgan är gravid och väntar sitt första barn i april.

Några månader senare är hennes plan att äntra världsscenen igen – i OS 2020.

– Det är mitt mål att vara med där, säger hon till Reuters.

Alex Morgan var en av förgrundsfigurerna när USA försvarade sitt VM-guld i somras. Anfallaren gjorde sex mål – lika många som guldskovinnaren Megan Rapinoe som vann baserat på speltid. För bara ett par veckor sedan offentliggjorde hon i sociala medier att hon väntar sitt första barn och därmed tar ett uppehåll från fotbollen.

Arkiv: Morgan historisk målskytt under VM (11/6 -2019)

”Vi är redan förälskade utan att ens ha träffat henne”, skrev hon och syftade på nytillskottet som hon och Servando Carrasco, Zlatans lagkamrat i LA Galaxy, väntar.

Nu berättar hon även när comebacken planeras – i OS.

– Det är verkligen kort om tid men om det går så vill jag vara med där och representera mitt land, säger hon till Reuters.

Alex Morgan har varit drivande i kampen om jämställdhet. I en exklusiv intervju med SVT Sport i fjol berättade hon om bakgrunden och varför det var viktigt att just hon tog ställning.

– Om inte folk som har en plattform höjer sin röst i dessa frågor kommer ingen förändring ske, sade hon då.

Arkiv; Se SVT:s exklusiva mötet med Morgan i USA  (18/11 -2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.