Alexander Isak på presskonferensen efter matchen. Foto: Bildbyrån/SVT

Grekiske tränaren: ”Sverige hade tur idag”

Uppdaterad
Publicerad

I första halvlek hade Grekland två ramträffar och Sverige var pressat. Men trots det var det Blågult som tog tre poäng i VM-kvalmatchen i Stockholm.

Sverige hade tur idag, absolut, säger den grekiske förbundskaptenen John van 't Schip.

Grekland har fortfarande en matematisk möjlighet att nå VM i Qatar 2022, men den är väldigt liten. Det var en besviken förbundskapten som mötte pressen efter förlusten.

Det är svårt att hantera en sådan här förlust. Jag kan bara tänka på första halvlek där vi skapade bra chanser och inte lät Sverige komma in i matchen alls. Vi visste också att Sverige är ett lag som tycker om att spela långa bollar på Isak och det hände i andra halvlek. Vi gjorde dumma misstag, säger John van 't Schip.

Den ifrågasatte nederländaren hade förberett sina spelare på Alexander Isak, men de lyckades ändå inte hantera svensken.

De hade två långbollar och vi missbedömde dem. Det är tufft, men det är också så de spelar. Det hade vi visat killarna innan, men de straffade oss.

Alexander Isak håller inte med om att Sverige hade tur.

Det skulle jag inte hålla med om. Fotboll handlar ändå om att göra mål och det var det vi gjorde.

Grekland står på nio poäng i VM-kvalgruppen med fyra poäng upp till tvåan Spanien. Sverige leder gruppen två poäng före spanjorerna.

KLIPP: Se Sveriges första mål mot Grekland här

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Sverige logo

Sverige

2 - 0

Grekland logo

Grekland

Friends Arena, Solna
Publik: 47314
Domare: Tobias Stieler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.