Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Första gången jag är irriterad”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var nöjd med segern, men missnöjd med hur det såg ut i framför allt första halvlek.

– Det är nog första gången jag är irriterad i halvlek, säger han i C Mores sändning.

Segern mot Grekland satt långt inne, och Sverige var minst sagt pressade i första halvlek.

– Vi gör en dålig första halvlek. Det är min 70:e landskamp och det är nog första gången jag är irriterad i halvlek. Vi hade för dåligt bolltempo, sysselsätter inte våra forwards tillkräckligt. Det var för mycket som inte var bra. Ibland är fotbollen sådan – man presterar inte på topp men vinner matcher.

VM-kval fotboll

Exakt vad han sa i omklädningsrummet i pausen framgår inte.

– Jag var irriterad. Min känsla var att vi hade åtta spelare som kunde bli avstängda så jag kände att vi inte riktigt gick dit. Jag sa det i halvlek, nu skiter vi i de gula korten, vi ska in i skiten.

– Jag tror inte på att skälla ut folk generellt, tillägger Janne på presskonferensen.

Prestationen är jag inte nöjd med, men vi vinner. Nu träffar jag inte spelarna på fyra veckor igen. Annars hade jag nästan skällt på dem efter matchen och så hade vi fått rätta till det i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet