Foto: Bildbyrån

Guardiola: ”Agüero är oersättlig”

Uppdaterad
Publicerad

Anfallsstjärnan Sergio Agüero lämnar Manchester City efter säsongen – och han blir oersättlig enligt managern Pep Guardiola.

– Jag skulle säga att när det gäller siffror kan han ersättas, även om det inte blir lätt när du ser att han (Agüero) spelat mer än 360 matcher och gjort mer än 250 mål och alla titlar han vunnit, säger han.

Agüero kom till Manchester City från Atletico Madrid sommaren 2011. Och nu, efter tio år i klubben lämnar han efter säsongen.

Anledningen? City har valt att inte förnya argentinarens utgående kontrakt.

– Så det är legenden, den bästa anfallaren den här klubben skådat det här århundradet, som är oersättlig i själen, hjärtat och sinnet hos våra fans, hos vårt folk, hos alla spelare som spelat med honom och alla tränare som jobbat med honom.

Agüero – vital för Citys utveckling

Spanjoren skattar sig lycklig som hade Agüero i truppen när han tog över klubben 2016.

Han säger att i likhet med exempelvis Vincent Kompany och David Silva har argentinaren varit vital för att utveckla Manchester City.

– Många spelare har fört den här klubben framåt, och givetvis är han (Agüero) en av dem, säger Guardiola.

Agüero anslöt till Manchesterklubben 2011 och har gjort totalt 257 mål på 284 matcher sedan dess.

ARKIV: Dubbla tavlor av Alisson – bjöd City på segern (7 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.