Montagebild: John Guidetti missar bortapremiären mot Barcelona. Foto: Bildbyrån

Guidetti missar premiären mot Barcelona – petas

Uppdaterad
Publicerad

I kväll gör Guidettis Deportivo Alavés premiär i den spanska ligan borta mot Barcelona – men svensken själv saknas i lagets matchtrupp.

Efter att engelska Premier League hade premiär i förra helgen är det denna helg dags för spanska La Liga. Bland de första lagen att återuppta ligan är fjolårsmästarna Barcelona som ställs hemma mot Deportivo Alavés på lördagskvällen klockan 22.15.

En drömpremiär på Camp Nou för svenske John Guidetti såg det ut som – men så blir det inte.

Trots att anfallaren gjorde mål i den sista träningsmatchen mot nykomlingen Huesca, och dessutom var en av åtta spelare som fick prata med media inför premiärmatchen, så är svensken petad ur Alavés matchtrupp.

Inga skadebesvär

Enligt klubbens Twitter-konto rör det sig om en petning. De har nämligen inte gått ut med någon information om att svensken skulle ha några skadebekymmer.

– Barcelona är ett av Europas bästa lag. Även om du gör en perfekt match så är det inte säkert att du vinner. Men vi har också ett bra lag – och jag gillar att möta Barça. Jag har gjort två mål där de senaste två åren, det är en arena jag gillar. Jag är i fin form, jag är redo, sade han inför matchen enligt Aftonbladet.

Senast John Guidetti mötte Barcelona borta med sitt Alavés blev han målskytt i en 2–1-förlust den 28 januari 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.