Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Guldtränaren lämnar Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag känner att jag slutar på topp, säger Tomasson.

Jon Dahl Tomasson lämnar regerande mästarlaget Malmö efter två framgångsrika år.

Jon har meddelat att han vill lämna MFF och efter diskussioner har vi i samförstånd beslutat att skiljas åt. Det är tråkigt så klart. Det har verkligen varit en framgångssaga och vi har haft ett jättebra samarbete hela tiden, säger Malmös sportchef Daniel Andersson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Jon Dahl Tomasson kom till Malmö FF inför säsongen 2020. Han har under sina två säsonger i klubben lett Malmö till två SM-guld och gruppspel i Champions League den här säsongen.

– Det var ett svårt beslut att ta farväl men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF, säger Tomasson.

– Jag är ödmjuk, tacksam och stolt över att ha varit tränare i en av de största klubbarna i Skandinavien. Och stolt över att vi under de här två åren har skrivit in nya vackra kapitel i klubbens historieböcker.

KLIPP: Malmö FF svenska mästare (4 december, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.