J-Södras tränare Andreas Brännström har beslutat sig för att lämna sitt uppdrag efter två och ett halvt år. Foto: TT

Klart: Brännström ny tränare i Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Brännström är nu officiellt klar som tränare för Mjällby i allsvenskan, uppger klubben på sin hemsida.

Kontraktet med Brännström, tidigare tränare i Jönköpings Södra och senast en del av tränarstaben för den kroatiska klubben Hajduk Split, sträcker sig över två år.

Andreas Brännström ersätter Anders Torstensson som tränare i Mjällby. Torstensson fick gå trots att laget gått bra i allsvenskan i höst och blivit tabellnia.

”Andreas är en tränare som vi haft koll på under en längre tid. En otroligt fotbollskunnig och driven fotbollstränare. Fotboll handlar om att vinna och det har han tidigare bevisat att han är skicklig på att få sina lag att göra”, säger sportchefen Hasse Larsson i ett uttalande.

”Vi värdesätter också hans syn på att även utveckla spelare individuellt och tillsammans med den övriga ledarstaben har vi en stark tro på att detta kan bli väldigt bra”.

Brännström har även ett förflutet som tränare i Dalkurds FF, där han bland annat ledde laget till avancemanget till allsvenskan 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.