Se Gustaf Lagerbielkes mål mot Moldavien. Foto: Viaplay

Gustaf Lagerbielke gjorde första landslagsmålet trots hård tröjdragning

Gustaf Lagerbielke var tillsammans med Jesper Karlsson huvudperson när Sverige slog Moldavien med 3-1 i en landskamp på Friends.

Se Lagerbielkes första landslagsmål i spelaren ovan.

– Det var verkligen kul, första riktiga matchen med A-landslaget och att få göra mål. Det var en barndomsdröm, säger Lagerbielke.

Med 20 minuter kvar blev Lagerbielke nedddragen, ett omvänt livtag, och domaren blåste straff. Robin Quaison slog den mitt i målet och Moldaviens målvakt Dorian Railean räddade. Efter lite studsar gick bollen ut till Jesper Karlsson som gjorde sitt andra mål, 3-1.

Efter knappt tio minuter tog Sverige ledningen efter ett initiativ av Karlsson. Efter fina kombinationer gick bollen fram till Linus Wahlqvist Egnell på högerkanten. Han spelade in den till Karlsson som drog till direkt och satte 1-0.

”Nöjd även om det inte är en världsnation”

Tio minuter senare slog Karlsson en hörna som Lagerbielke trots att han blev hårt dragen i tröjan lyckades hoppa upp och nicka in för 2-0, Celticspelarens, gick från Elfsborg i somras, första A-landslagsmål i sin andra landskamp.

Strax före pausen reducerade Moldavien till 2-1. Efter en hörna gick bollen fram till Ion Nicolaescu som klippte in bollen bakom Kristoffer Nordfeldt.

– Totalt sett är jag nöjd med att vi vinner även om det inte är en världsnation men samtidigt är de bökiga, jobbiga och krångliga att möta, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Publiksiffran 10 097 är den lägsta för herrlandslaget på hemmaplan (pandemin undantagen) sedan 2018 då 9 876 såg matchen mot Slovakien.

På måndag möter Sverige Belgien i Bryssel i EM-kvalet, då med ett helt annat lag.