Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Janne Andersson om det syrliga svaret Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Janne Andersson: ”Jag är inte alltid perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Han sade att han inte kunde bry sig mindre om vem som blir hans efterträdare.

Nu medger förbundskapten Janne Andersson att han inte alltid gör rätt i sitt jobb.

– Jag är en människa av kött och blod och ibland är inte allt alltid perfekt, säger Janne Andersson.

På presskonferensen i måndags fick förbundskapten Janne Andersson frågan om vem han tycker ska ta över efter honom. Responsen: ”Jag kan inte bry mig mindre”. Och i dag uttalade sig Andersson om att vissa ansåg att han svarade syrligt.

– Jag gör inte alla rätt alltid i mitt jobb, det gör jag inte. Jag är en känslomänniska på både gott och ont, och ibland kan jag reagera genom att bli rörd eller irriterad över någonting. Men i grunden försöker jag behandla alla med respekt, och jag hoppas att alla behandlar mig med den respekten också. Jag är en människa av kött och blod och ibland är inte allt alltid perfekt, det kan jag erkänna, säger Janne Andersson.

Sverige möter Moldavien i en träningskamp i morgon på Nationalarenan. Och på måndag väntar ödesmatch mot Belgien i EM-kvalet där vinst är ett måste för att den minimala chansen till blågult deltagande vid EM 2024 ska finnas kvar.

– Bara de andra lagen (Belgien och Österrike) tappar, så skiter jag i var det är någonstans. Det vi kan göra, till att börja med, är att slå Belgien. Det går vi in för nu. I och med att vi inte tog Österrike och inte klarade att göra en lika bra andra halvlek som första, så minskade våra möjligheter jättemycket. Det finns en chans och finns den chansen så ska vi göra vad vi kan, säger Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.