Erling Haaland, i blått, i kamp med Mats Hummels. Foto: TT

Haaland utbytt och mållös vid återkomsten till Dortmund

Stekhete Erling Haaland var tillbaka i Dortmund när hans Manchester City spelade 0-0 i Champions League. City missade en straff i den ganska avslagna matchen där norrmannen bara fick spela en halvlek.

– Vi spelade mycket bättre i andra halvlek. I första halvlek tappade vi bollar och åkte på en del omställningar. Vi kände av matchen i lördags (3-1 mot Brighton i Premier League) som var så krävande men vi vann gruppen och kommer att spela åttondelsfinal, säger Citys tränare Pep Guardiola enligt Uefa.

Efter en timme fick Man City straff. Riyad Mahrez slog den – men Dortmunds målvakt Gregor Kobel räddade. Det var Citys första skott på mål.

Mahrez har misssat två straffar i rad

Det var också Mahrez som fixade straffen när Emre Can kom med utsträckt ben i straffområdet. Mahrez missade även en straff mot FC Köpenhamn i den senaste CL-matchen. Han byttes ut i slutminuterna.

Erling Haaland, som varit sliten en tid, plockades ut efter första halvleken. Han gick över från Dortmund, där han gjorde 86 mål på 89 matcher,  till Man City i somras och har slagit det ena rekordet efter det andra under en fantastisk höst.

Hummels plockade bort Haaland

Norrmannen togs hårt och kom inte loss under sin spelade halvlek. Mats Hummels höll Haaland i strama tyglar.

Efter straffmissen var det inte så heta chanser som skapades. City var klart för slutspel redan innan kvällens match och poängen gjorde att Dortmund också säkrade avancemanget. Det var Dortmundspelarna som var gladast efter slutsignalen.

Den stora behållningen var den täta stämningen på Signal Iduna Park där fansen sjöng konstant.