Erling Braut Haaland fortsätter ösa in mål för Manchester City. Foto: Bildbyrån

Haalands supersuccé fortsätter – två mål i CL-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Erling Haalands supersuccé bara fortsätter. Norrmannen som hittills gjort tio mål på sina sex första matcher i Premier League gjorde i kväll två mål när Manchester City vann med 4-0 i Champions League-premiären mot Sevilla.

Haaland inledde målskyttet med att göra 1-0 efter 20 minuter. Kevin De Bruyne tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen i boxen och där kastade sig Haaland fram och skickade in bollen på volley. De har ett magiskt samarbete för tillfället.

– Jag försöker göra mitt jobb, göra rätt rörelser och skapa så många chanser jag kan och jag vet att Erling kommer att vara där. För tillfället gör Erling målen, säger De Bruyne enligt AP.

Första målet viktigt

– Att göra det första målet på bortaplan var viktigt, eftersom man vill sätta tonen och det gjorde vi i kväll, fortsätter De Bruyne.

I mitten av andra halvlek höll sig måltjuven fram och stötte enkelt in 3-0, då kändes det redan avgjort efter att Phil Foden dragit sig i sidled och hittat luckan bredvid målvakten Bono för 2-0.

”Jag älskar att se Erling Braut Haaland spela fotboll. Han bara vet hur man gör mål. Redan tolv mål. Det är galet”, skriver Gary Lineker på Twitter. Haaland byttes ut i den 71:a minuten.

Burop och vita näsdukar

När Ruben Dias i den andra tilläggsminuten stötte in 4-0 från nära håll fylldes stadion Ramón Sánchez Pizjuán av burop. Vita näsdukar syntes på läktaren – ett tecken på missnöje.

25 mål av Haaland på de första 20 Champions Leaguematcherna är också det ett rekord. Det tidigare rekordet efter sina första 20 matcher var 16 mål – en notering som delades av Ruud vann Nistelrooy och Roberto Soldado.

Han har gjort ett CL-mål mer än Leeds som klubb – staden där Haaland föddes för 22 år sedan.

Haaland, som spelat för Salzburg och Borussia Dortmund, är den fjärde spelaren som gör mål i CL-debuten för tre olika klubbar. Han följer i spåren av Fernando Morientes, Javier Saviola och Zlatan Ibrahimovic.

UEFA Champions League

Sevilla FC logo

Sevilla FC

0 - 4

Manchester City logo

Manchester City

Estadio Ramón Sánchez Pizjuan, Sevilla
Publik: 38764
Domare: Davide Massa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.