Häcken vann toppmötet – klart för cupfinal. Foto: Bildbyrån.

Häcken vann toppmötet – klart för cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken är klart för final i svenska cupen.

Stina Blackstenius blev hjälte med matchens enda mål.

– Inte det snyggaste målet man har gjort, men kanske ett av de viktigaste. Skönt, så klart, säger Blackstenius till SVT Sport.

Det skapades många målchanser under svenska cup-semifinalen mellan Häcken och Rosengård. Men det blev bara ett mål.

Matchens enda mål kom med knappa kvarten kvar.

Rosengårds målvakt Stephanie Labbé lyckades inte få tag på ett inlägg från vänsterkanten. Bollen hamnade i stället framför fötterna på Stina Blackstenius som från nära håll stötte in 1-0.

– Det kom ett inlägg från Anna och så någon duell i straffmrådet. Den råkar dimpa ner framför mina fötter, så bara att peta in den, säger Blackstenius till SVT Sport.

– Inte det snyggaste målet man har gjort, men kanske ett av de viktigaste. Skönt, så klart. Jag tycker vi är värda den här vinsten. Jag tycker vi ska vara nöjda med prestationen i dag.

Räddade med huvudet – blev liggande

Fem minuter före ordinarie tid fick Hanna Bennison ett ypperligt läge att kvittera. Men målvakten Jennifer Falk kom ut och gjorde sig stor. Bennison sköt Falk i ansiktet. Häcken-målvakten blev liggande en stund innan hon kunde spela vidare.

Rosengård fortsatte trycka på framåt. Jelena Cankovic hade en ribbträff i den 88:e minuten.

Två ribbträffar

Det saknades som sagt inte målchanser i matchen.

I första halvlek hade Blackstenius en farlig nick och lagkamraten Pauline Hammarlund hade ett starkt skott – men båda försöken räddades.

Mimmi Larsson var nära mål med ett farligt lågt avslut, som målvakten Jennifer Falk räddade.

I andra halvlek hade lagen varsin farlig ribbträff.

”Vi är slarviga”

Rosengårds Caroline Seger var besviken efter dagens förlust.

– Det känns så klart tråkigt. Vi har tillräckligt många chanser för att få med sig ett bättre resultat, säger Seger till C More.

– Vi är slarviga och tappar boll väldigt lätt. Jag tror det beror på trötta huvuden. Vi jobbar hårt tillsammans, och jag tycker vår hårda press ger resultat. Men vi gör inte mål. För att vinna matcher måste man göra mål.

För Häcken väntar Eskilstuna United i finalen.

Svenska cupen damer

BK Häcken FF

1 - 0

FC Rosengård

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.