Foto: Bildbyrån

Officiellt: Häcken värvar norrman

Uppdaterad
Publicerad

Skador har tvingat Häcken att agera på marknaden.

Nu har man gjort klart med Lars Olden Larsen, 23.

Mittfältaren kommer närmast från ryska Niznij Novgorod.

– Lars är en offensivt skicklig spelare som kan husera på båda kanterna samt centralt på mittfältet, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Häcken har inte haft en oproblematisk försäsong. Man fick nyligen Bénie Traoré långtidsskadad och har sedan dess varit på jakt efter nyförvärv.

Nu har man landat ett.

Norrmannen Lars Olden Larsen ansluter på ett korttidskontrakt som gäller till sommaren och kommer senast från Nizjnij Novgorod, Ryssland. Affären blir möjlig med anledning av kriget i Ukraina och Fifas beslut att tillåta utländska spelare lämna Ryssland.

– Han är kvick och har en bra fot som ligger bakom många poäng. Han har under vintern kontinuerligt spelat matcher i den ryska ligan, och kommer i god matchform till oss, säger sportchef Martin Ericsson.

Olden Larsen flyttade till Ryssland för bara ett par veckor sedan.

– Det var en pojkdröm att få komma utomlands och därför blev det extra tråkigt med att situationen i Ryssland blev som den blev. Jag är samtidigt tacksam över att få chansen i BK Häcken och att Nizjnij Novgorod varit hjälpsamma i hela processen, säger Olden Larsen.

23-åringen har representerat Norges U21-landslag och spelat för klubbar som Vålerenga och Mjöndalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.