Häcken bäst i genrepet inför cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 30 maj möts Häcken och AFC Eskilstuna i en cupfinal på Bravida Arena och då de gjorde exakt det, men i allsvenskan, på söndagen var Häcken det bättre laget och vann med 3-0.

Det dröjde ändå till den 63:e minuten innan de fick hål på Ole Söderberg i Eksilstunamålet. Då stod Ahmed Yasin för en lång löpning innan han spelade in till Adam Andersson som satte 1-0.

Yasin var också mannen bakom 2-0-målet då han läckert spelade fram fjolårets skyttekung Paulinho till 2-0.

3-0 kom på tilläggstid genom Anderssons andra för kvällen.

– Det känns jättebra såklart. Vi har första halvlek och följer vår matchplan. Andra halvlek så börjar vi som vi avslutade första, men sedan blev det lite flängigt, säger tvåmålsskytten till C More.

Häcken borde ha tagit ledningen redan i första halvlek då Söderberg lämnade en retur, men Alexander Jeremejeff sköt över öppet mål från två meter på returen.

Segern var Häckens trejde den här säsongen och därmed är de med i toppen av allsvenskan. Nykomlingen från Eskilstuna står å sin sida på en seger och fyra poäng.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

3 - 0

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 2095
Domare: Fredrik Hansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.