Elfsborg briljerade mot Sirius – se Cibickis drömmål

Elfsborg stod för skönspel offensivt då de slog Sirius borta med 4-2. Matchens höjdpunkt var Pawel Cibickis andra mål till 3-1 då han iskallt lobbade över Lucas Jonsson från utanför straffområdet.

– Det var bra gjort. Det måste jag ge mig, säger han till C More.

Matchen fick en riktig rivstart då Sirius tog ledningen då bara en dryg minut var spelad. John Junior Igbarumah petade in en retur på ett skott från Elias Andersson.

Elfsborg svarade direkt då Stefan Ishizakis inlägg nådde Cibickis panna.

Simon Lundevall fyllde på 20 minuter senare då passningen från Jonathan Levi nådde honom vid straffpunkten.

Och det var efter det som Cibicki stod för sitt konstnummer då han plötsligt bestämde sig för att försöka lyfta bollen över målvakten. Målet var hans andra för kvällen och fjärde för säsongen.

– Jag har rätt bra koll på var han står så det var bara att ta emot bollen och skjuta. Han är inte med på det, säger han.

4-1 kom sedan genom Stian Gregersen på hörna. Sirius hann också reducera på tilläggstid genom Abdul Razak.

– Vi visste att Sirius skulle gå ut väldigt starkt så öppnade det för omställningar. Det lyckades vi med idag och får till det väldigt bra, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Elfsborg är nu tvåa i allsvenskan med elva poäng och hela tretton gjorda mål.