Spelare i Göteborgsderbyt mellan Häcken och IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Häcken anmäler derbydomarna – ”Uppenbar risk att de inte kunde reglerna”

Häcken har anmält Mohammed Al-Hakim och hans domarteam till SvFF:s tävlingsavdelning. Det efter att man fått lägga en indirekt frispark på fel plats i straffområdet i förlustmatchen mot IFK Göteborg i förra veckan.

Det var i matchens 52:a minut som IFK Göteborgmålvakten Giannis Anestis tog upp bollen med händerna vid en tillbakapassning. Domaren dömde, korrekt, indirekt frispark, men placerade bollen vid fel ställe enligt regelverket.

– Det finns en uppenbar risk för att domarna inte kunde regelverket och det är därför vi anmäler, säger Häckentränaren Andreas Alm till Aftonbladet.

Enligt reglerna ska bollen läggas 5,5 meter från mållinjen, framför mål, men här placerades bollen vid platsen där målvakten tog upp den med händerna, en snäv och dålig vinkel som gjorde målmöjligheten mycket sämre för Hisingelaget.

– Det var vid ställningen 0–1 och i 52:a minuten, det är en stor målchans vi går miste om. Det är 5,5 meter närmare mål än en straffspark och en situation som vi också tränar på och har varianter för, säger Alm till Sportbladet.

Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser kan matchen spelas om i sin helhet om det finns ”synnerliga skäl”. Göteborg vann matchen med 2-1 efter att Robin Söder avgjort på tilläggstid.