Tonåringarna bakom Häckens seger – se Schröders mål och Masakas två fullträffar i klippet Foto: Bildbyrån

Häcken behåller guldgreppet – Aisha Masaka tvåmålsskytt mot BP

Häcken behåller greppet om SM-guldet i fotboll.

Två tonåringar visade vägen i 4–0-segern hemma mot Brommapojkarna.

– Nu måste vi bara vinna resten av matcherna. Så att vi kan bli svenska mästare, säger tvåmålsskytten Aisha Masaka.

Bottenlaget Brommapojkarna hade inte mycket att sätta emot serieledaren på Hisingen.

Stjärnskottet Felicia Schröder placerade in 1–0 i den tolfte minuten, fint framspelad av Anna Anvegård.

Tidigare i veckan gjorde 16-åriga Schröder också ett av Häckens mål i Champions League-kvalet mot nederländska Twente.

– Det var ganska stor yta så det var bara att skjuta, säger Schröder till Viaplay.

Debutmålen i Häckentröjan

I den 55:e minuten rullade hemmalaget sedan upp gästerna efter noter, och det fina anfallet avslutades med att Aisha Masaka nickade in 2–0.

Målet var 19-åringens första i allsvenskan sedan hon anslöt till klubben i slutet av mars.

Hennes andra kom tjugo minuter senare. På Schröders inlägg höll sig Masaka på nytt framme med pannan och punkterade matchen.

– Jag är så glad över att ha gjort mål. Det här innebär förhoppningsvis att jag kommer att göra fler mål. Det här är bara början, säger Masaka till Viaplay.

Rysare både i toppen och botten

Segern innebär att Häcken, med tre omgångar kvar, behåller sitt knappa försprång i guldstriden. En poäng skiljer ner till Hammarby.

Trean Linköping är just nu fem bakom, men kan minska avståndet till två poängs marginal vid seger mot Växjö på söndagen.

BP ligger på kvalplats och allt talar för en rysare i bottenstriden. Uppsala är bara en poäng bakom och möter avhängda jumbon IFK Kalmar på bortaplan på söndagen.

Se höjdpunkter från damallsvenskan på SVT Play.