Häckens sportchef Sonny Karlsson. Foto: Bildbyrån

Häcken efter sportchefens utbrott: ”Det känns inte bra”

Publicerad

Efter gårdagens förlust mot Brommapojkarna fick BK Häckens sportchef Sonny Karlsson ett utbrott mot Göteborgs-Postens reporter och enligt Fotbollskanalen skrek han bland annat ”Du är för fan bedrövlig. Ärligt talat, skärp dig för fan”. Det tar nu klubbens ordförande Anders Billström avstånd ifrån. – Jag kommer ta det med Sonny och vår klubbdirektör Dennis (Andersson). Men det jag kan säga nu är att det inte känns bra, säger han till SVT Sport.

Sonny Karlsson ska ha varit väldigt arg på GP:s reporter.

Han ska bland annat ha sagt ”Allt du har skrivit är fullt bedrövligt”, ”Vem håller du på? Är du blåvit? Ärligt talat, du är så jävla dålig” och ”Jag vill inte prata med dig mer. Nu vet jag ju hur du ser ut.”

Billström har inte ännu pratat med varken Karlsson eller Dennis Andersson, men kommer att reda ut incidenten internt under de närmaste dagarna.

– Men det verkar ju vara citerat ordagrant och så som Sonny har uttryckt sig gör man inte oavsett om man gör det i affekt efter en match där inte mycket stämde för oss, säger han.

Vad utbrottet grundar sig i vet inte Häckenordföranden.

– Men det verkar ju vara något personligt.

Karlsson har idag själv kommenterat det inträffade till Aftonbladet.

– För mig är det utagerat, jag har inget mer att säga om det, säger han.

Dubbla Häcken-röda när BP vann

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer