Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hosam Aiesh stod för ett drömmål. Foto: Bildbyrån

Göteborgs succéstart fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Derbyseger.

Och bästa säsongsstarten sedan 1994 för Göteborg.

Häcken och Göteborg kom till stadsderbyt med fullpott, men bara Blåvitt lämnar rivalmötet med en perfekt säsongsstart. På Häckens hemmaarena vann Göteborg med 2–0.

– Vi får en mardrömsstart, de gör mål direkt. Sedan backar de hem, ligger kompakt och får matchbilden dit de vill, säger Häckens Alexander Jeremejeff till SVT Sport.

Där ledningsmålet kom tidigt. Efter en hörna passade Marcus Berg till anfallskollegan Oscar Vilhelmsson som petade in 1–0 från nära håll, 18-åringens första mål för säsongen.

Straffmiss

I andra halvlek byttes målskytten ut tidigt, och ersattes av Gustaf Norlin. Och inhopparen ordnade straff en minut senare, Johan Hammar stoppade honom i straffområdet. Lagkapten Berg ställde sig vid elvameterspunkten, men han sköt straffen över och missade möjligheten att utöka till 2–0 och sätta sitt tredje mål för säsongen.

– Vi leder med 1–0 och sätter vi tvåan där så ger det oss såklart ett bättre utgångsläge, säger Marcus Berg.

Men 2–0 kom senare i 45:an. Hosam Aiesh tryckte in målet som gav slutresultatet, och segern till Göteborg. Den första mot Häcken sedan 2019.

– Sista kvarten i första halvlek pressar de ner oss, men skapar inga farliga lägen, tycker jag. Vi har ändå kontroll på det i andra halvlek. Bra genomförd match, och vi förtjänade vinsten, säger 1–0-målskytten Oscar Vilhelmsson till SVT Sport.

Blåvitt har nu för första gången sedan 1994 öppnat allsvenskan med tre vinster i följd. Då vann klubben fem raka matcher, vilket är klubbrekord.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

0 - 2

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 6278
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.