Paulinho gjorde ett av målen när Häcken slog Kalmar med 2-0. Foto: Bildbyrån

Häcken förlängde hoppet om Europaspel

Uppdaterad
Publicerad

Spel i numerärt underläge från minut 43. Trots det tog Häcken tre tunga poäng efter mål av Paulinho och Nasiru Mohammed i den andra halvleken när Kalmar besegrades med 2-0.

– Vi gör en väldigt bra match, säger Häcken-tränaren Mikael Stahre till C More.

Under uppvärmningen inför mötet mellan BK Häcken och Kalmar FF på Bravida arena fick gästerna från Småland ett för dem mycket välkommet besked.

Säkrat kontrakt

Gif Sundsvall hade förlorat med 4-1 mot Hammarby vilket innebär att Kalmar är ett allsvenskt lag även 2018.

– Det är givetvis mycket glädje. När serien vände hade vi bara åtta poäng, då hade vi nog varit tacksamma för en kvalplats. Men vi har tagit tillräckligt många poäng för att slippa det. Det är starkt gjort av spelarna, konstaterade Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand innan avspark.

Själva matchen i Göteborg då?

Jo, i den syntes det tydligt att ett Europaspelsjagande Häcken ville mest.

Rött kort

Ibland till och med  lite för mycket. Mohammed Abubakari lyckades inte hålla känslorna i styr och fick se det röda kortet efter att häckenspelaren måttat ett slag i magen på Viktor Elm.

– Jag försöker hålla koll på honom med en arm, sen slår han till mig i magen med sin högerhand. Det var egentligen inte så farligt, men han slår ändå till mig, säger Viktor Elm till C More.

Jagar Europaplats

Trots numerärt underläge i en hel halvlek var det Häcken som stod för målproduktionen och efter att Paulinho fallit i straffområdet öppnade brassen själv målskyttet på den efterföljande straffen.

Med 20 minuter kvar att spela hittade Joel Andersson fram till Nasiru Mohammed som skrev slutresultatet till 2-0.

– Vi gör en väldigt bra match. Det är klart att det känns jobbigt att få en man kort precis före paus, men jag tycker vi kommer rätt både i mentalitet och taktiskt sett i andra, säger Häcken-tränaren Mikael Stahre till C More.

I och med segern är Häcken fortsatt med i kampen om en Europaspelsplats inför den sista omgången där Malmö FF väntar på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.