Moestafa el Kabir. Foto: Bildbyrån

Succé i återkomsten för El Kabir

Fyra minuter. Mer behövde inte Häckens nygamla lån Moestafa El Kabir för att sänka Kalmar FF i den allsvenska premiären.

29-årige Moestafa El Kabir firade stora triumfer på Hisingen 2013-2014. Säsongen 2013 vann han lagets interna skytteliga med tolv mål på 22 matcher.

Inför årets säsong är han tillbaka i Häcken på lån från turkiska Antalyaspor. El Kabir började på bänken men fick hoppa in i 70:e minuten vid ställningen 0-0.

Fyra minuter senare fick Häcken straff.

Matchens lirare Daleho Irandust gick förbi Kalmars Chima Akas och blev nedriven. Fram klev El Kabir och sköt 1-0 till Häcken, som visade sig bli segermålet.

– Det är en bra start på säsongen, det känns bekvämt och skönt att vara tillbaka. Det kommer dröja tills jag når toppformen, men nu har jag fått upp pulsen och tempot, säger en nöjd matchvinnare till Cmore.

Häcken förde matchen

Häcken tog kommandot tidigt i matchen. Nasiru Mohammed hade en boll i ribban efter dryga tio minuter. Hemmalagets spel gick allt som oftast genom 19-årige supertalangen Daleho Irandust som gång på gång briljerade med sitt passningsspel.

I Kalmar hade Diouf bortalagets hetaste chans med ett skott strax utanför straffområdet, men avslutet täcktes ut av en Häcken-försvarare.

Men bortalaget var annars rätt uddlöst framåt och Häcken var närmare 2-0 än vad Kalmar var att kvittera.