Häcken klart för Champions League – efter Blackstenius dubbel

Seger med 3-1 i första mötet. Kanonläge för Häcken att avancera till gruppspelet i Champions League – då såg Stina Blackstenius till att Hisingslaget tog chansen. Med dubbla mål fixade landslagsstjärnan en plats i fotbollens finrum.

– Kul för oss spelare och för hela klubben. Det har varit ett mål hela tiden och nu får vi komma ut i Europa och spela, säger Blackstenius till SVT Sport.

Häcken kom till returen hemma mot norska Vålerenga med en 3-1-seger i bagaget. Segerorganisatör då var Filippa Angeldahl, som gjorde två mål i första halvlek. Men direkt efter matchen lämnade hon laget och flög till England för en övergång till Manchester City.

ARKIV: Här vinner Häcken första matchen i jakten på Champions League (1 september 2021)

Blackstenius tvåmålsskytt

Häcken klarade sig dock fint utan Angeldahl. Svenskorna förde spelet – och till slut kom också första målet.

Efter en hörna i 39:e minuten nickade Stina Blackstenius in 1-0.

Landslagsstjärnan utökade sedan till 2-0 sju minuter in i andra. Lotta Ökvist pass in i straffområdet nådde Blackstenius – som kyligt rundade Vålerengas målvakt och placerade bollen i mål.

Norskorna lyckades skapa lite nerv i matchen – men Häcken höll undan och vann till slut med 3-2.

– Vi äger spelet under stora delar, men ibland blir vi lite passiva och de kan få komma in i matchen lite väl mycket. Men på det stora hela en bra prestation, säger Blackstenius till SVT Sport.