Filippa Angeldahl klar för en flytt till Manchester City. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Filippa Angeldahl klar för Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Filippa Angeldahl lämnar BK Häcken.

Mittfältaren är klar för Manchester City, bekräftar klubben.

– Det är rätt tillfälle för mig att ta nästa steg i min karriär, säger 24-åringen.

I onsdags stod landslagsmittfältaren för två mål när Häcken bortaslog Vålerenga med 3-1. Efter matchen fick Filippa Angeldahl frågan om framtiden.

Då var hon fåordig, men ett dygn senare står det alltså klart att Angeldahl lämnar Hisingslaget för spel i engelska Manchester City.

– Det är en stor klubb och jag kan knappt bärga mig för att få komma i gång med laget, säger hon till klubbens sajt och fortsätter:

– Det känns som att det är rätt tillfälle för mig att ta nästa steg i min karriär och jag tror att City är det bästa alternativet för mig.

”Affären gick snabbt”

Kontraktet med storklubben är skrivet på två år med möjlighet till ytterligare ett år.

Uppsalabördiga Angeldahl kom till Häcken inför fjolårssäsongen och var med och vann SM-guld. Och klubben, som i år jagar Rosengård i damallsvenska toppen, gör ingen hemlighet av att man helst hade behållit Angeldahl säsongen ut.

– Vi går in i en viktig höst där vi både vill utmana om SM-guldet och nå framgång i Champions League. Utifrån den satsning klubben gör, var vår ambition att behålla Angeldahl kontraktet ut, även om det skulle innebära att hon gick gratis i november. Men Manchester City kom tillbaka med ett nytt bud sent och då gick affären snabbt, säger sportchef Martin Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.