Rosengård föll tungt i Champions League-kvalet

Champions League-kval mot tyska Hoffenheim.

Då blev Rosengård överkört med 3-0 på Malmö IP.

Nu är det svenska laget illa ute inför returen den 8 september.

Det blev en tung kväll för Rosengård i Champions League-kvalet. Hoffenheim visade stor vilja, löpte mycket  – och blev ett nummer för stort när laget löste segern med komfortabla 3-0.

– Vi blir hårt straffade, det känns inte som att resultatet speglar matchbilden. Vi möter ett spelskickligt lag och på den här nivån straffar det sig ibland, säger Emma Berglund till SVT Sport.

Hög press direkt

Gästerna inledde med hög intensitet och satte press mot Rosengårds backlinje, vilket många gånger stressade fram misstag. Även om svensklaget successivt växte in i matchen och försökte etablerade ett spel, var bortalaget för starka i kontringsspelet.

Och 29 minuter in i matchen skulle det straffa sig.

Ett missförstånd i Rosengårds straffområde gjorde att bollen hamnade vid Tinne De Caignys fötter och hon kunde stänka in 1-0 bakom Teagan Micah i hemmalagets mål.

De vitklädda var nära att kvittera tre minuter därefter. Jelena Cankovic stod för en lobb som letade sig förbi försvaret – men enkelt plockat för gästernas Martina Tufekovic mellan stolparna.

Kanonmål i andra

Det dröjde ett tag före nästa nätrassel. I minut 71 blev Rosengårds uppförsbacke brantare. Hemmalagets försvar stod väldigt passivt och tillät Laura Wienroither att dra på en högerkanon som letade sig in i Micahs vänstra kryss.

Rosengård försökte skapa framåt, men skärpan fanns inte riktigt där.

I stället fick Hoffenheim göra ett tredje och sista mål på stopptid. Micah missbedömde en situation och rusade ut alldeles för långt, vilket Chantal Hagel läste snyggt och lobbade bollen över burväktaren.

– Vi måste analysera matchen, se vad vi kan göra bättre och framför allt göra det också.

Nu väntar ett returmöte spelas på Hoffenheims hemmaarena Dietmar-Hopp Stadion den 8 september.

KLIPP: Emma Berglund efter förlusten mot Hoffenheim