Pontus Dahlberg presenterades av Häcken. Foto: Bildbyrån

Häcken lånar in Premier League-målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Förstemålvakten Peter Abrahamsson är korsbandsskadad. Nu lånar Häcken in Pontus Dahlberg från Watford som ersättare.

Peter Abrahamsson skadade ena knät i matchen mot Djurgården den 1 augusti. Ett par dagar senare kom det tunga beskedet – målvaktsveteranen blir borta åtminstone resten av fotbollssäsongen med ett avslitet korsband.

Nu har Häcken hittat ersättaren – tidigare IFK Göteborgsmålvakten Pontus Dahlberg. Den 21-årige målvakten presenterades vid en presskonferens men hade då redan inlett sitt första pass på Häckens träningsanläggning.

– Först och främst var det tråkigt att Peter blev skadad. Han är en av allsvenskans bästa målvakter och en väldigt bra människa, så det var väldigt tråkigt. Sedan öppnades möjligheten för mig och jag måste tänka på mitt. Att få komma till BK Häcken känns väldigt bra. Det känns kul med en ny utmaning och nya möjligheter som jag ser fram emot. Jag vill komma in och prestera och hoppas kunna hjälpa klubben framåt, säger huvudpersonen själv i ett pressmeddelande.

Landslagsdebut 2018

Pontus Dahlberg slog igenom i IFK Göteborg som 18-åring och imponerade stort under säsongen 2017.

Det ledde bland annat till att han fick göra landslagsdebut under den följande januariturnén – och att utländska klubbar fick upp ögonen för honom.

Begränsat med speltid

Till slut blev det Premier League-klubben Watford som köpte loss honom. Watford uppgavs, när övergången blev klar i januari 2018, betala IFK Göteborg omkring 35 miljoner kronor för målvaktstalangen.

Dahlberg lämnade Göteborg sommaren 2018, men har fått begränsat med speltid i England. Under våren har han varit utlånad till Emmen i den nederländska ligan.

HÄCKEN-ARKIV: Kalmar gjorde snyggt mål mot Häcken (9 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.