Solomål av Irandust visade vägen

Daleho Irandust gnistrade när Häcken knockade Örebro med 3-0.

Den kreative mittfältaren stod för en soloprestation till första målet och spelade fram till två.

Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas var tillbaka från avstängning när Häcken jagade tre poäng mot Örebro.

Främst hotade det gulsvarta hemmalaget genom Daleho Irandust och via en rykande frispark från Joona Toivo.

Det var just Irandust som spräckte nollan i början av andra halvlek med en strålande soloprestation.

Kreatören tog fart på offensiv planhalva, flöt förbi tre spelare och placerade säkert in 1-0 bakom Oscar Jansson.

–Det är ett ganska snyggt mål. Jag driver med vänsterfoten, utmanar med vänsterfoten och gör mål, säger Irandust till C More.

Inbytte Paulinho nätade

Knappt hade ÖSK hunnit hämta andan förrän Irandust serverade Alexander Jeremejeff, som via ett motståndarben satte 2-0.

Det lite krampaktiga anfallsspelet från första halvlek var som bortblåst och Häcken kom i våg efter våg.

Ett vackert kombinationsspel mynnade ut i ett fint läge för Irandust och Nasiru Mohammed hotade med ett otäckt skott från distans.

3-0 prickades in av nyinbytte Paulinho, som tog emot en passning från Irandust och tryckte in bollen i Janssons högra hörn.

Segern inför 5 162 åskådare innebär att Häcken hakar på i toppen, medan Örebro får kämpa vidare i botten.