20-åringen har skrivit på för Premier League-klubben Sheffield United. Foto: Bildbyrån

BK Häcken säljer Bénie Traore till Premier League

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken har gjort sin dyraste försäljning någonsin.

Man säljer allsvenska skytteligaledaren Bénie Traore, 20, till Premier League-klubben Sheffield United.

Anfallaren från Elfenbenskusten kom till Häcken februari 2021 och har stått för en sensationell utveckling. När han nu lämnar allsvenskan gör han det med ett SM-guld på meritlistan och som nuvarande skytteligaledare (har gjort 12 mål och två assist).

– Bénie Traore har gjort en otrolig resa det senaste året, en resa som nästan saknar motstycke. Det är naturligtvis extra kul när en sådan spelare och människa får ta steget vidare och spela i världens bästa liga, Premier League, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Nya tränarens hyllning

Sheffield United är nykomlingar i Premier League, och har skrivit ett fyraårskontrakt med 20-åringen. Tränaren Paul Heckingbottom till klubbens hemsida:

– Han är en spännande, ung spelare som jobbar väldigt hårt och använder sin snabbhet i presspelet och i anfallsspelet. Vi ser Bénie som någon som har kvalité nog för att spela på den högsta nivå.

Häcken går själva ut med att försäljningen är klubbens dyraste någonsin. Enligt Aftonbladet rör det sig om en övergångssumma på omkring 53 miljoner kronor.

KLIPP: Traore gjorde flera mål när Häcken krossade Degerfors i våras (13 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.