Häcken skrällde mot Paris FC i premiären av Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Starkt nederlagstippade Häcken skrällde och vann mot Paris FC med 2-1 i premiären av gruppspelet i Champions League.

Se Häckens mål i spelaren ovan.

– Det var en riktigt skön vinst i kväll. Vi visste att det skulle krävas hårt arbete och vi var förberedda på det. Det kändes bra för mig och laget och vi gjorde ett stabilt arbete tillsammans, säger målvakten Jennifer Falk till SVT Sport.

Paris FC hade ett hårt tryck, inte minst i slutminuterna, men Häcken och målvakten Jennifer Falk kunde hålla undan och bärga tre poäng. Laget samlades i en ring i mittcirkeln efter matchen och firade.

”Bra känsla inför Real Madrid-matchen”

– Det är en fantastisk känsla och vi gör en otrolig insats där ute som tar tre poäng. Med den här vinsten kommer vi att ha en bra känsla med oss till matchen mot Real Madrid, säger Anna Sandberg.

Efter en knapp halvtimme kom Häcken i en omställning. Bollen gick in i mitten till Rosa Kafaji som distinkt sköt 1-0 för Häcken, en kanonstart på Stade Charléty och mål i CL-debuten för Kafaji.

I början av den andra halvleken följde backen Anna Sandberg, som för dagens fått en offensiv roll, med upp och från sin vänsterposition hittade hon det bortre hörnet av målet för 2-0, ett snyggt mål på halvvolley.

Jennifer Falk var på straffen

Bara ett par minuter senare reducerade Paris FC på straff till 2-1. Häckens kapten Filippa Curmark gick in stenhårt bakifrån och fällde Mathilde Bourdieu och Paris FC fick en solklar straff.

Häckens storspelande målvakt Jennifer Falk var på den lågt slagna straffen men Julie Dufours skott gick i mål.

Paris FC hade 22 avslut mot Häckens sju, denna kväll av effektivitet från hisingslaget.

– De var effektiva och tuffa. Vi kunde aldrig drömma om att starta gruppspelet så här, säger Paris FC:s tränare Sandrine Soubeyrand till Uefa.

SVT sänder Häckens nästa match i gruppspelet, hemma mot Real Madrid, nästa torsdag 23 november.

KLIPP: Se när Häcken drar på sig straff mot Paris

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se straffsituationen och Paris mål mot Häcken. Foto: DAZN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.