Jeremejeff klev fram när skyttekungen missade straff

Häcken vann mot Gif Sundsvall med 1-0, vilket var lagets femte seger i rad mot Norrlandslaget. Alexander Jeremejeff avgjorde i den andra halvleken.

– Det var gött med en seger, säger han.

Efter en dryg timmes spel rev Giffarnas Jonathan Tamimi ner Jeremejeff, som fick rejält ont. Han fick behandling på planen medan det förbereddes för straff.

Förra årets skyttekung Paulinho sköt straffen men William Eskelinen i Gif-målet gick rätt och räddade.

Efter straffmissen var det dags för Jeremejeff själv att kliva in i handlingen.

Ett par minuter senare sprang Jeremejeff i djupet, höll undan för Carlos Garcias tuffa uppvaktning, och fri placerade han in 1-0 bredvid Eskelinen. Rasmus Lindgren hittade fram med den öppnande framspelningen långt nere på egen planhalva.

– Jag chansade och gick i djupled och lade bollen i mål, skyddar bollen med min stora kropp och skjuter sedan i steget säger Jeremejeff till C More.

Fyra raka matcher mot Häcken utan att göra mål

Sundsvall hade förlorat de fyra senaste allsvenska matcherna mot Häcken, de tre senaste utan att göra något mål, en svit som nu utökades.

Det var Giffarna som skakade fram två fina chanser de första minuterna. Först hittade David Batanero fram med en 55-metersfrispark som via Häckenförsvaret gick fram till Hallenius men Peter Abrahamsson rusade ut, gjorde sig stor, och räddade skottet.

Sedan spelade Pa Konate in bollen från vänstersidan, Hallenius hade bevakning, och bollen gick fram till Oliver Berg, vars fräsande låga skott räddades med fingertopparna av Abrahamsson.

– Det är en bra räddning men den det ska ju vara mål, säger norrmannen Berg om situationen.

Efter 20 minuter utgick en haltande Batanero, han satte sig ner efter en smäll mot knät som svullnade upp, och ett viktigt anfallssvapen försvann i Sundsvall.