Mervan Celik firar med fansen efter matchen Foto: Bildbyrån

Häcken till final i Svenska Cupen – avgjorde i 109:e minuten

Häcken är vidare till final i Svenska Cupen efter 3-2 borta mot Djurgården. Hjälte blev Mervan Celik som i förlängningen satte det avgörande målet.

Djurgården hade en bra första halvlek i semifinalen mot Häcken. Redan i den 13 minuten kunde Markus Danielson sätta 1-0 på straff, och bara fyra minuter efter Häckens kvittering till 1-1 så kunde stockholmarna återigen ta ledningen när Mohamed Buya Turay satte 2-1.

Men efter den första halvleken så blev det inget mer jubel för Djurgården. I den 60:e minuten kunde Alexander Jeremejeff kvittera matchen till 2-2, ett resultat som stod sig ända till den 109:e minuten då Mervan Celik satte 3-2 till Häcken.

– Jag tänkte, jag måste avgöra nu. Det är underbart att vi är i final, nu gäller det att vi vinner den också, säger Mervan Celik till C more efter matchen.

Stökig avslutning

Avslutningen av förlängningen präglades av stökigheter. Först fick Djurgårdens Jesper Karlström sin andra varning för matchen när Djurgården tryckte på för en kvittering, och med fyra minuter kvar blev det stökigheter från läktarhåll. Ahmed Yasin skulle slå en hörna vid Djurgårdsklacken, och det blev då en så hetsig stämning att domaren valde att ta en paus i några minuter tills han bedömde att det var tillräckligt säkert för att återuppta spelet.