Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Häcken tillbaka i serieledning efter seger mot Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Häcken är tillbaka i serieledning.

Mikkel Rygaard Jensen blev matchens enda målskytt när Mjällby besegrades med 1–0.

– Jag hoppas att det håller hela vägen, säger Häckens Alexander Jeremejeff till Discovery+.

Mjällby stod upp riktigt bra i en timme men mot slutet av matchen tog Häcken över mer och mer. Och inte blev det lättare för gästerna när den överlägsna skytteligaledaren Alexander Jeremejeff, som varit sjuk den senaste veckan, byttes in med en kvart kvar att spela.

Två minuter senare kom 1–0, men det var inte Jeremejeff som gjorde det. I stället var det mittfältaren Mikkel Rygaard Jensen som höll sig framme och kunde skicka in en retur efter en tilltrasslad sekvens i Mjällbys straffområde. Hans sjätte mål den här säsongen.

Därefter gick Häcken för ett 2–0-mål – men de hade inte marginalerna på sin sida trots att de skapade en hel del högoktaniga chanser på slutet.

– Jag vet inte hur många hundraprocentiga lägen jag lyckades missa. Om man ligger i sängen hela veckan kanske man tappar lite rytm så jag får putsa på det kommande träningar. Skönt med en vinst i alla fall, säger Jeremejeff till Discovery+.

Tack vare trepoängaren tog de tillbaka serieledningen från Djurgården som fick låna den i ett drygt dygn efter lördagens hemmaseger mot Kalmar.

– Vi har en bred och bra trupp, jag hoppas att det håller hela vägen, säger Jeremejeff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.