BK Häcken vann första mötet med Vålerenga. Foto: Bildbyrån

Häcken vann första CL-mötet med Vålerenga

Uppdaterad
Publicerad

Häcken stormar mot Champions League-gruppspel.

I första mötet med Vålerenga vann man med 3-1.

– Vi styr matchen, säger tvåmålsskytten Filippa Angeldahl.

Det är fördel Häcken i det nordiska playoffmötet i Champions League.

I bortamötet med norska Vålerenga ledde Hisingslaget med 2-0 i paus efter Filippa Angeldahls dubbla fullträffar, där det första var ett distansskott som letade sig in i det bortre krysset.

Efter en timmes spel utökade Stina Blackstenius till 3-0, framspelad av just Angeldahl.

Där och då såg dubbelmötet nästan avgjort ut, men i den 83:e minuten fick hemmalaget in en reducering innan det första mötet var över.

– Det kändes kontrollerat, vi gillar att ha bollinnehav och vi styr matchen. Mot slutet blir vi lite tillbakatryckta men vi löser det bra, säger Angeldahl som var inblandad i samtliga Häckenmål:

– Jätteskönt att sätta dit två mål och få en assist, men i slutändan handlar det om att laget vinner och vi gör det bra.

”Ska göra samma sak”

Returen, som avgör vilket lag som tar sig till Champions Leagues gruppspel, spelas den 8 september på Bravida Arena.

Hur Filippa Angeldahl och Häcken tänker inför returen?

– Vi ska göra samma sak. Då är vi på hemmaplan och där vi har ännu större trygghet. Det är bara att fortsätta och spela så som vi vill.

En gruppspelsplats innebär ett rejält klirr i kassan då lagen som når dit tilldelas minst 400 000 euro, vilket motsvarar drygt 4 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.