Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Häcken värvar Matilda Nildén från AIK

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Nildén, 19, var starkt bidragande till att AIK gick obesegrat genom elitettan.

Men hon följer inte med till damallsvenskan – utan lämnar för Häcken.

– Det är självklart väldigt kul att vi knyter till oss Sveriges bästa spelare född 2004, säger Christian Lundström, ansvarig för Häckens damelitsektion.

Matilda Nildén följer inte med AIK från elitettan till damallsvenskan i fotboll. I stället lämnar hon klubben för spel i konkurrenten BK Häcken.

Den 19-åriga anfallaren gjorde 23 mål på 25 matcher när AIK vann andradivisionen förra året och tog sig upp till högstaligan.

”Det är självklart väldigt kul att vi knyter till oss Sveriges bästa spelare född 2004. Det är en explosiv och energisk spelare som gjorde det bra i elitettan i fjol. Hon är en naturlig målskytt och kommer att tillföra mycket för både laget och för oss som klubb”, säger Christian Lundström, ansvarig för Häckens damelitsektion, i ett uttalande på klubbens webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.