Häcken vinner tredje cuptiteln

Historisk cupfinal på Strandvallen för Mjällby.

Då körde Häcken över Mjällby med 4-1 och vann klubbens fjärde titel i historien.

– Vi är bättre på det mesta, säger Simon Sandberg.

Det var ett lågt tempo inledningsvis i cupfinalen när Mjällby tog emot Häcken.

Häcken var dock laget som hade tydligast kontroll på matchen, och på övertid i den första halvleken skulle det smälla.

Ibrahim Sadiq slog till två gånger om och Häcken gick in i halvtidspausen med en 2-0-ledning.

Bråk i halvtidspausen

Och i halvtidspausen uppstod det ett bråk utanför omklädningsrummen när Mjällbys sportchef Hasse Larsson knuffade Samuel Gustafson.

Han såg dock ut att skada sig i samband med det sista målet och när den andra halvleken sattes i gång var han utbytt.

Bara minuter in i den andra halvleken utökade Mikkel Rygaard till 3-0 och det såg nästan hopplöst ut för Mjällby.

När Samuel Gustafson sen satte 4-0-målet började bortapubliken sjunga om cupguld.

Men i matchens slutminuter vaknade Mjällby till en aning. Max Fenger satte 4-1-målet via Johan Hammar och en febril jakt efter nästa reducering inleddes av hemmalaget.

Det blev dock inga fler mål och Häcken vann cuptiteln, klubbens tredje cuptitel i historien.

– Vi är bättre på det mesta. Vi kom hit, det var en utmaning med gräsoch Mjällby borta, det är alltid svårt men vi genomför vår matchplanhelt klockrent, säger Simon Sandberg efter matchen och fortsätter:

–Det är därför jag kom hem till Häcken. Att vinna och se allaglada, det är hur kul som helst. Det blir någon bärs på bussen hem men sen har vi match mot Malmö, så inte för hårt men vi får unna oss.

Det var betydligt dystrare miner i Mjällbylägret.

– Grymt tungt just nu, vi hade höga förhoppningar om matchen och att getillbaka till publiken. Jättestor besvikelse. Nu gäller det att tanya tag i morgon. Det är tufft men vi måste verkligen ladda upp pårätt sätt, säger Adam Ståhl.

DIREKT: Se Häckens firande