Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
PSG slog ut Häcken ur Champions League – se målen i matchen Foto: Bildbyrån

Häckens Champions League-äventyr över – klar förlust borta mot PSG

Uppdaterad
Publicerad

Häckens Champions League-äventyr är över för denna gång.

Trots en storspelande Jennifer Falk blev det till slut en klar PSG-seger, med 3–0.

Därmed vann PSG kvartsfinalens dubbelmöte med 5–1 totalt.

– PSG var numret för stort för oss i dag, säger Häckens kapten Filippa Curmark.

PSG vann med 2–1 i Sverige förra veckan, vilket innebar att Häcken var tvingat att ta en skrällseger i den franska huvudstaden Paris i kväll för att de inte skulle bli utslaget.

Det lyckades de inte med. PSG var ganska överlägset, och Häcken skapade inte en enda riktigt farlig möjlighet på hela matchen.

Falk stod för fina räddningar

PSG vann till slut kvällens match med 3–0, vilket innebar att de vann med 5–1 till slut. Och faktum är att det hade kunnat bli en ännu större seger om inte Jennifer Falk storspelat i Häckens mål, och stått för flera högkvalitativa räddningar.

– Det var tufft där ute. PSG var numret för stort för oss i dag. Vi är inte tillräckligt skärpta där ute och tappar för mycket boll, säger Häckens Filippa Curmark till SVT Sport.

Men trots den klara segern anser SVT Sports expert Hanna Marklund att Häcken-spelarna får med beröm godkänt för insatsen i Champions League.

– Det är så imponerande, jag trodde knappt att de skulle vinna nån match i gruppen. Redan där överpresterade de. De har i match efter match verkligen maxpresterat, både taktiskt och lagmässigt har de fått ut otroligt mycket.

Jusu Bah skadad

Förutom förlusten inträffade ytterligare en oroväckande sak för Häcken i matchen. Det 20-åriga stjärnskottet Monica Jusu Bah, som nyligen blev uttagen till landslaget för första gången tvingades linka av planen med högra låret hårt lindat – oroväckande bilder inför helgens cupsemifinal mot Hammarby och den damallsvenska premiären om två veckor.

– Hon fick krampkänning i baksida lår. Det var en försiktighetsåtgärd att ta ut henne, inte minst med tanke på den viktiga matchen som väntar i helgen (cupsemfinal mot Hammarby på söndag). Hon ska undersökas vidare, säger läkaren Sadesh Balasingam till SVT Sport.

I semifinal ställs PSG mot sin franska konkurrent Lyon, medan Barcelona får möta Chelsea i den andra semifinalen.

SE ÄVEN: Jennifer Falk känslosam efter förlusten: ”Skitstolt över laget”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Falk bjöd på en suverän räddning mot PSG – efter matchen var hon känslosam i intervjun med SVT Foto: SVT

UEFA Women's Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

3 - 0

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

Parc des Princes, Paris
Publik: 11674
Domare: Rebecca Welch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.